fredag 15 juli 2011

Grusleverans

Fyra kubikmeter natursingel levererat. Nu ska det bli bilplats och grusgångar!

/A
Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag 11 juli 2011

Öppet fönster

Det här fönstret på övervåningen har inte varit öppnat på 20 år. Eller säkert 10 i alla fall. Nu vädrar vi - skönt!

/A
Published with Blogger-droid v1.7.2

Söndagens loppisfynd

Vi åkte till Ulva efter lunch, på en liten utflykt med hemgjord jordgubbssaft och bullar i bagaget.

Vi kom rätt billigt undan från bakluckeloppisen som är där varje söndag - 60 kronor för fyra bilar, en dvd och ett bälte.

/A
Published with Blogger-droid v1.7.2

lördag 2 juli 2011

Semesterfynd

Idag var första semesterdagen. Vi gick upp vid 7 som vanligt, och åkte sedan till Knivsta framåt 10. G. hade nämligen sett annonser från Miab Förvalting AB på Blocket - ett fastighetsbolag som äger bland annat 1800-talshus i Uppsala.

Nu hade de öppet på sitt lager i Knivsta och sålde ut diverse saker. Vi hade sett en del marksten vi var intresserade av, och hyrde ett släp på vinst och förlust och åkte dit.


Nu blev det ingen sten, men väl en snickarbänk (100 kr), ett blombord (40 kr), en låda krokig gammal klippspik (ca 1000 st, 50 kr) och en pall med ventilationsgaller i gjutjärn (200 kr). Vadå ventilationsgaller? Jo, vi skulle tippa på 1800-tal, och de var rätt snygga. Nånting måste man kunna hitta på med dem!

Vi köpte däremot inte en lära gå-vagn från Brio i jätteformat, trots att den bara kostade 40 kronor. Den var så stor att den var okörbar, och hade stått i ett skyltfönster till en leksaksbutik. Hos Miab fanns även många gamla dörrar, golv och annat som skulle glädja en byggnadsvårdare.

G:s farmor anslöt, men hittade inget själv. Efteråt åt vi lunch på korvkiosken vid stationen, och åkte därefter och hälsade på hos en kille som hade lagt ut en annons om kastanjeträd på Blocket. Han drev upp dem från nöt i plastsäckar, och hade fullt med träd vid sitt garage. Vi kom paxade ett 3,5 meter högt träd för 1400 kronor vi ska hämta senare.

Hemma däckade vi i soffan några timmar, innan vi gick ut och vattnade och lekte ända fram till efter 20.

Lilla S. har fått tag på vattengeväret jag nyligen införskaffat att jaga bort grannkatten med.

/A

fredag 1 juli 2011

Kalas

Idag var sista dagisdagen för lilla S. innan semestern. Den blev ovanligt kort. Redan kvart i 11 hämtade jag honom, eftersom han var bjuden på kalas till dagiskompisen Dag.

Han bor en bit bort längs 272:an, nära Jumkilsån. Vi föräldrar lämnade barnen och hämtade dem tre timmar senare.

Det fann många roliga leksaker, en traktor med skopa bland annat. Och ett elstängsel till hästhagen, som både lilla S. och jag fick en kyss av.

Monsterskor.

Jumkilsån var rätt stor, såg vi när vi åkte hem på en liten grusväg som skulle leda oss rätt.

Fast det berodde nog mycket på kvarndammen till den gamla kvarnen. Det gick att meta här, tydligen.

Huset närmast ån hade ett litet vindkraftverk. Kanske någon att fråga efter erfarenheter från, om vi själva ska göra slag i planerna på ett eget.

/A