tisdag 30 november 2010

Solig och pigg måndag

Givetvis var lilla S. toppenpigg på måndagen, och hade varken feber eller några prickar med misstänkta vattkoppor. Vi skjutsade in G. till BMC på morgonen, eftersom hon skulle ha tidig undervisning, och åkte sedan hem igen.

Det var strålande sol och förstås rätt kallt också.

Utsikt från sovrumsfönstret...

...och från salen mot Tiby.

I söndags kväll gav vi upp kampen mot kylan och satte på serveringsluckorna i salen. Det blev tråkigare, men varmare.
Lilla S. upptäckte bland annat Byggare Bob på tv:n, och efter lunch - fiskpinnar, insisterade han - åkte vi och köpte doppvärmaren till akvariet i Gränby. 16-17 grader är ingen vidare temperatur för tropiska fiskar. Vissa skulle säga att det inte är någon temperatur för människor heller, men vi har nog så kallt hemma nu. Förutom i köket när vi eldar i köksspisen förstås, eller i tv-rummet när vi drar på konvektorelementet.

Jag höjde golvvärmen till 50 grader i helgen när vi hörde att det skulle bli neråt -15 eller mer, och golven är varma och sköna nu. Det hjälper mycket även om det inte är så varmt i luften. Salen var dock nere på 12 grader, och "svalen" som det heter på ritningarna - huvudingången med dubbeldörrar ut och in till salen alltså - har nått minusgrader. Det hjälpte inte att jag flyttade in byggfläkten och körde upp tempen till 8 grader under måndagen. 12 timmar senare var det minus igen. Äpplen och dricka är dock redan inflyttade i salen.

Idag tisdag fick lilla S. åka till dagis igen, efter den feberfria dagen och bristen på koppor. Vi får se hur det blir imorgon. Det hade gått hyfsat idag iaf, även om han var lite hängig efter att ha varit vaken alldeles för sent på måndagskvällen.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar