söndag 15 januari 2012

Utflykt till Naturhistoriska

Var tog vintern vägen? Det har blåst och stormat, och kommit några centimeter snö då och då, men likt förbaskat har den regnat bort nästa dag. I bristen på vinteraktiviteter hemma bestämde vi oss för att åka ned till Naturhistoriska i lördags.

Eftersom resan är halva nöjet åkte vi tåg. Det mest spännande var när tåget saktade in, och lokföraren meddelade oss att vi hade stoppsignal på grund av en hundvalp på spåret. Vi fick dock raskt åka vidare, och hann äta på Max vid centralen innan tunnelbana till Universitetet.

Det var kallt och blåsigt, och nästan mer snö i Stockholm än hemma.

Först gick vi till robotdjursutställningen...

...och sedan vidare förbi andra samlingar...

...till vi kom till polartrakterna.

Sjölejon är stora, men valar är ännu större.

Det fanns myskoxar, en var, isbjörn, pingviner och andra fåglar.

Vi avslutade med dinosaurierna. Dagen innan hade lilla S. berättar att de fått en ny dinosaurie till dagis, en Tyrannosaurus Rex. Nu fick han se ett sådant skelett i verklig skala.

Efter en glass gick vi till tunnelbanan, som dock bara tog oss två stationer. Orsaken? En hund på spåret (!) stängde trafiken.

Det slutade med att vi gick från Stadion till Centralen, och missade 15:11-tåget vi tänkt ta hemåt. Lilla S. slocknade i vagnen, och märkte inte så mycket av promenaden. Istället fick vi åka dubbeldäckaren mot Gävle en kvart senare. Givetvis satt vi på övervåningen.


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar