söndag 30 september 2012

Ett engelskt golvur och ommöblering

Vi gör då och då riktiga fynd på Blocket. Det största av dem alla är förstås det gamla missionshus vi bor i. I slutet av augusti såg vi så denna annons:


Vi, särskilt jag, hade länge letat efter ett häftigt golv- eller väggur till matsalen. Jag drog iväg ett mejl och beskrev var uret skulle hamna, men hoppades väl inte alltför mycket på att få köpa det. För 500 kronor borde spekulanterna vara många.

Uppenbarligen skrev jag rätt saker, för trots att vi inte var de första som hörde av sig blev vi de lyckliga utvalda.

Några veckor tidigare hade G. fått en briljant ommöbleringsidé. Pianot flyttades från långväggen bredvid fösntret till kortväggen, bordet vreds 90 grader och kökssoffan placerades längs med väggen istället för med ryggen mot tv-rummet innanför.

Det blev ett helt annorlunda rum, och dessutom plats för en fåtölj och ett bord.

Platsen för den engelska golvuret var given...

...mellan dörren in till salen och lucköppningen till densamma. Vår ekstol fick till och med plats bredvid. I bakgrunden skymtar altartavlan i salen, med Jesus, änglar och allt, och som motvikt framför de två röda beläten vi köpte på auktion redan innan vi hittade huset.

Och uret då? Jo, det går som en klocka och håller tiden perfekt. Egentligen ska det slå varje kvart, men det fick vi bara höra några gånger första gången vi satte igång det. Efter att vi stannat det för att G:s föräldrar skulle kunna sova ostört på nedervåningen kom slagverket aldrig igång igen. Något att låta ett proffs titta på framöver alltså. Fast just nu kanske det inte göra så mycket...

/A

1 kommentar: