tisdag 1 januari 2013

En nyårsafton vi kommer minnas

Årets fyrverkeripjäser gick på totalt 398 kronor. I år satsade vi på en så kallad tyst fyrverkeritårta, som inte har de värsta knalleffekterna. Vi sköt av den vid 20:30-tiden för lilla S. skull.

Lilla Y. hade haft några sena kvällar där hon varit pigg och vi inte, så vi tänkte lägga oss tidigt när lilla S. väl somnat vid 22. Men det drog ut på tiden... och vid 12-slaget gick vi ned och tittade på grannarnas fyrverkerier genom det nya sydfönstret.


Vid Tibygård nr 2 var det också någon hemma.

Just när vi gått upp igen, lagt oss och skulle somna lät det plötsligt dunk-dunk-dadunk. Vad katten, hade en jätteraket landat på taket? Jag gick ned, tog på mig skorna för att gå ut och se efter. När jag öppnade dörren låg grannen där. "Jag har brutit benet", sade han.

Tydligen hade han varit på väg till en granne längre bort längs vägen, halkat och vridit till fotleden, och sedan krupit en inte föraktlig sträcka på is-slask-hal väg till närmaste huset - vårt. Så det var bara att ringa 112, och begära en ambulans som kom efter 20 minuter.

Vilket sätt att börja det nya året på. Det ironiska är att grannen han var på väg till själv bröt fotleden för två år sedan...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar