måndag 16 april 2012

Vårväder och stämma i bäcken

Om det var vinter på lördagen så var det helt klart vår på söndagen. Lilla S. for omkring som en virvelvind i salen på morgonen innan vi åkte och veckohandlade, och sedan gick vi ut både en och två gånger.

På morgonen tittade vi ut från sovrumsfönstret och såg K-katten rumstera runt med tassen ner i fågelholken i tallen. Vi tror inte hon fick tag i något, men stackars fåglar, om det nu flyttat in nån.

Bäcken var full av gårdagens snöfall...

...och lilla S. och jag kastade pinnar i den och såg dem flyta bort, och byggde en liten damm.

/A

Snubblade dessutom över diverse andra vårtecken, knopparna på kastanjen har hållit på att spricka ut i flera veckor nu, detsamma gäller päronträdet. Vårt lärkträd blommar med lila barr, men vill inte vara med på bild.

Plommonträdet är nog dött på riktigt i år, men det växer i alla fall en krokus (och massa sly) vid dess stam. Vi får se om vi skall försöka bygga något slags trähus i plommonträdet, det har ganska bra utspridda grenar, och när det ändå är dött så kan vi ju spika i det utan dåligt samvete. Men det blir ett sommarprojekt.

Krusbärsbusken är nästan helt utslagen, det är en dålig bild på det - men den visar askhögen vid rötterna. I söndags så gick det nämligen äntligen att vara ute och jobba i trädgården, så jag krattade lite runt vinbärsbuskarna, klippte bort några döda grenar och körsbärssly. Sen gödslade vi med aska runt vinbärs-, krusbär- och hallonbuskarna. Tydligen skall bärbuskar uppskatta aska - och aska har vi mycket av. Egentligen borde vi väl hämta några skottkärror med hästgödselkompost och ge till dem också. Men det kanske blir till helgen eller på torsdag när dagis är stängt.

Dessutom skall det införskaffas nya kompostgrindar att lägga över trädgårdslanden. Det börjar bli dags att gräva lite i dem nu, och när det är gjort vill vi helst inte att katterna skall använda dem som toalett längre... Så förhoppningsvis funkar det med kompostgrindar. Jag misstänker att det var katternas sprättande som gjorde att vi inte fick så mkt skörd förra året - det enda som kom upp var sådant med stora frön som var djupt planterade, ärtor och mangold.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar