måndag 18 juni 2012

Lilla S. fyller fyra!

I lördags firade vi lilla S. fyraårsdag, den tredje födelsedagen han firat i huset. När han vaknade ville han absolut inte fylla år, grät och påstod att det var läskigt. Det gick snabbt över. Ibland undrar vi om han bara spelar - väldigt övertygande - en roll. Särskilt när han efteråt träffsäkert analyserar sitt eget agerande.

På morgonen fick han ett första paket, lego från filmen Bilar 2.

"Boat does not float" stod det på paketet, men efter att ha motbevisat det på ett mindre hav...

...sjösatte vi båten, Finn McMissil och professor Z. i badkaret. Med lite bubbelplast under däck och skruvar som barlast längst ned flöt båten alldeles utmärkt.

Sen kom lilla S. mormor och morfar ner och hälsade på. Han fick två små legopåsar, en bunt med kläder och löfte om att få välja vad han ville från Ica Maxi. Vi åkte iväg på en gång och den blev samuraj X från Ninjago, och Jays blåa plan från samma legovärld.

Farmor kom vid två, och vi blåste ut ljusen och åt tårta.

Lilla S. visar planet för farmor.

Ninja-go!

Det blev legobyggande från morgon till kväll, och då lade vi ändå undan Star Wars-legot han aldrig hann få, och flytvästen han inte hann pröva. Jaktplanet byggde jag och lilla S. två gånger, och moster G:s blåa Bärgarn från Bilar-filmen byggde vi och byggde sedan om till en annan modell. Den var åtminstone liten. Dagen efter hade jag träningsvärk - fast han börjar bli bra på att, med lite uppmuntran, följa ritningar.

Dessutom vaknade lilla S. på natten, knölade runt, kunde inte somna om, ville gå ned, gå upp och somnade till sist på tvären i vår säng, där jag själv fick sova ihopkurad som en hund längst ned.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar