torsdag 19 juli 2012

Trädäck vid trappen

Trädäck kanske låter lite väl pretentiöst, egentligen är det bara tre gamla (ganska murkna) lastpallar lagda bredvid varandra. Jag har länge velat göra något åt den skräpiga ytan till höger om trappen (under köksfönstret) och har under våren kommit på att man nog kan göra något med de gamla pallarna som finns kvar från den tidigare ägaren. 

Vi lade ut tre stycken under fönstret, och stöttande en del med lite brädor och bitar av lättbetong som ligger och dräller runt uthuset. En av de, också halvmurkna, bänkarna från dagis ställde vi ovanpå. Lyckosamt nog så verkade de murkna pallarna och den murkna bänken komplettera varandra, så bänken är verkligen jättestadig.

Sen var det bara dags att leka Ernst och möblera lite. Förra året så hade vi lite örter i en gammal trälåda utan botten (också ett vedbodsfynd). Nu när vi har en pallkrage för örterna så har den blivit över. Så den blev utmärkt till de stackars förbisedda luktärterna, jag har inte planterat om dem förrän nu - och de mår nog inte så bra. Vi får hoppas att de tar sig, och att det blir en varm augusti och september så att de hinner börja blomma (det gäller ju för det mesta vi har sått i vår trädgård).

Dessutom så flyttade jag ut lagerblads- och fikonträden. Hoppas att de mår bra av lite frisk luft, det ser lite ledsna ut inne ibland. För att fylla ut lite så ställde vi dit en kruka mynta och en oregano (som redan växer i överflöd i trädgården). Försökte dessutom rädda några självsådda penséer, och hittade en i en liten hink tillsammans med en gräslöksplanta. Vi har verkligen skräpigt i vissa delar av trädgården, men ibland kan man göra fynd. Den stora damejeannen fanns också i vedboden, den har gått sönder i botten så vi kan inte ha växter i den. Men den får stå i bakgrunden tills jag tycker det ser alldeles för mkt Ernstigt ut så att den åker in i vedboden igen.

Nu skall vi bara hitta en snygg relativt stor skål på loppis som man kan ha vatten i, Spinnkatten brukade nämligen alltid dricka regnvatten ur en bortglömd plastbytta som stod vid trappen. Så även om det ser fint ut för oss så saknar hon sin drickaplats.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar