måndag 12 december 2011

Lampor och granar

Vi åkte ut till Boländerna i lördags... på jakt efter en luciakrona åt lilla S. På Ikea hittade vi en golvlampa till tv-rummet. Nu när vi bygger en massa lego behövdes det lite mer ljus än vad taklampan gav.

Ikea har äntligen börjat med LED-lampor till vettiga priser. Efter allt snack om lågenergilampor och giftigt kvicksilver så är det hög tid. Lysdiodslamporna har också blivit bra färgmässigt - de tidiga varianterna hade ett alltför kallt ljus. En stor lampa till golvlampan för 69 kr, och en mindre till sänglampan för 39 blev det. De har tom päronlampor med lysdiod för samma pris. Rekommenderas!

Utelampan hade gått, så vi köpte en halogenlampa till den istället. 15 kronor och 1000 timmars lystid - men det är snarare klimatet än brinntiden som dödar på lampan där ute. Vi får se hur länge denna klarar sig - och om den klarar kallare än minus 20 som det stod på förpackningen som gräns nedåt.

Vi köpte också en blå, luddig matta på Ikea, innan vi svängde förbi Röda korset på hemvägen.

Där hittade vi, till lilla S. stora förtjusning, en studsmatta för 80 kronor som vi lade beslag på. Vi misstänker att han hoppat en del på dagis när de varit i stora salen där...

Till sist lyckades vi hitta luciakronan på Clas Ohlson innan vi åkte förbi Nelins på hemvägen. Där hade de inte bara små granar, utan hyfsat stora också. Vi snokade rätt på den bästa i det större lagret på baksidan.

På söndagen handlade vi som vanligt, innan vi åkte in till stan för att hitta lite julklappar och kolla på UNT:s adventsfyrverkeri. Lilla S. såg lycklig ut, men till slut frös han mer än njöt. Trots att det var runt nollan var det råkallt.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar