lördag 31 december 2011

Storm och strömavbrott!

På juldagen gjorde vi inte så mycket. Lilla S. var lite trött, och vaknade sedan på natten mot juldagen med feber. Samtidigt drog stormen Dagmar in över landet, och vi råkade vara vakna när strömmen gick strax innan 3 på natten.

Dagen var solig men blåsig. Ute vid kusten hade det varit orkanstyrka som mest, och uppenbarligen hade Dagmar gått hårt åt elledningarna - som ironiskt nog redan borde ha varit nedgrävda här i Börje. Allt jobb är gjort, förutom den sista inkopplingen...

Inne i stan var det ström, berättade Lena som kom förbi på fika på eftermiddagen. Senare på kvällen kunde vi konstatera att det också lyste på andra sidan järnvägen, där elen gick på en annan krets.

Kvällen kom och det var fortsatt strömlöst. Vi hade eldat i köksspisen hela dagen, och lagade mat och tände både ljuskrona och kandelabrar. Lyckligtvis hade både G. och jag laddade bärbara datorer, så lilla S. fick lite dvd-tittande i alla fall.

I en varm och skön sal - strömlöst eller inte så värmer täljstenskaminerna rätt bra - byggde sedan lilla S. och jag hans stora Blixten McQueen lego, med trucken Mack. Vi byggde också en tågbana för hans Chuggington-lok.

Lilla S. var inte riktigt frisk, så vi gick och lade oss redan vid 20-tiden, och läste julklappsböcker i stearinljusskenet. När strömmen väl kom tillbaka vid 21-tiden kändes det nästan tråkigt, även om det var skönt att ha ström till vattenpumpen och tryck i ledningarna. Men nog hade vi klarat en dag till, något många högre upp i landet fått göra.

/A

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk gran! Funkade det med en "vanlig" julgransfot eller har ni någon annan lösning. Jag drömmer om en hög gran i vår sal.

    SvaraRadera
  2. En vanlig hederlig julgransfot med bottenplatta. Hemligheten heter gamla järnstrykjärn, eller ett par gamla vikter. En sådan i varje kvarter, sen står granen stadigt!

    Gott nytt!

    /A

    SvaraRadera