söndag 12 februari 2012

Baklängesåkning i solsken

Det var närmast vårväder idag, med temperatur runt nollan och strålande sol.

Temperaturgivaren till värmepumpen blev lite förvirrad, eftersom den dumt nog sitter i västläge på husväggen. Riktigt så varmt var det inte, men ändå skönt efter de senaste veckornas kyla Som mest har det varit nedåt 16-17 minusgrader, vilket märkts i stora salen där jag fortfarande envisas med att sitta och jobba.

Som kallast har det varit 12,8 grader där på morgonen, och jag har fått köra ett 2000W konvektorelement med fläkt som komplement till eldningen i den stora täljstenskaminen. Och vill man ha upp den senare till en kärntemperatur på 300 grader går det åt två stora Ikeakassar med ved varje förmiddag.

Idag var det dock varmare och bara av solen letade sig temperaturen upp till 16 grader där inne.

Efter veckohandlingen - som inbegrep ett par nya solglasögon till lilla S, begav vi oss ut, först till backen vid församlingshemmet och sedan till skolan.

Där var det en del andra barn och föräldrar, som åkte skridskor på den rätt stora spolade isen. Skridskolösa fick vi nöja oss med snowracer...

Lilla S, som tycker det är jätteroligt att kunna styra, gick motvilligt med på att låta G. och mig åka med några gånger.

Sen skulle han åka baklänges istället för framlänges... med full kontroll, precis som Bärgarn i filmen Bilar.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar