söndag 19 februari 2012

Ljussvärd

De senaste månaderna har vår kreativitet fått sitt utlopp genom stickande och legobyggande. Men legobyggandet ledde till Star Wars och det ledde till ljussablar vilket i sin tur ledde till rörisolering.

Det började med Star Wars legot som A köpte (till sig) strax efter jul - Millennium Falcon gick att använda som dockskåp och legogubbarna gick runt och gjorde vanliga och ovanliga saker. Bland annat slåss med sina ljussvärd. Vilket ledde till att Lilla S gick runt och försökte använda det mesta som var långt och avlångt till ljussvärd. Så för att skydda huset, honom och oss (och katterna) så kändes det som det var dags att införskaffa lite mer omvärldsvänliga ljussvärd. De som finns att köpa är av plast, inte särskilt mjuka och dessutom ganska dyra.

Men jag har gått under flera år klurat på vad man kan göra med de långa skumgummirören som man kan köpa på typ Biltema. De skall egentligen träs över rör som isolering, men det har känts som om man skulle kunna göra något roligt av det.

Det roliga och lätta man kunde göra var ljussvärd. Rörisolering i tvåmeterslängd inköptes på lördagen på Biltema, tillsammans med en röd och en grön rulle diamanttejp. Tejpen är blank och lite glittrande. Rörisoleringen kostade 16.90 och tejprullarna 29.90 styck. Väl hemma klippte vi rullen i lämplig längd, lämnade en bit längst ned som handtag och började sedan tejpa resten.

Det tog inte ens tio minuter så hade vi ett snyggt ljussvärd. Så snyggt att vi på söndagen åkte tillbaka till Biltema och köpte 3 rullar tejp till (en blå, en guld och ytterligare en röd) samt två längder rörisolering. Så totalt så blev det inte billigare än att köpa ett ljussvärd på leksaksaffären, men vi har numera 1 grönt, 1 rött, 1 blått, 1 guld och 1 dubbelt rött ljussvärd. Och alla är mjuka och nog så omvärldsvänliga som leksakssvärd kan vara.

Det bästa av allt är nästan att den blänkande diamanttejpen gör att svärden faktiskt nästan ser ut att vara gjorda av ljus när man fotograferar dem.

/G

1 kommentar: