tisdag 10 april 2012

Missionshus till salu: Opsaheden 11, Vansbro

Jag blev inspirerad av förra inlägget, och gjorde nåt jag inte gjort på länge: Sökte efter missions* på Hemnet. Det gav 19 träffar - och häftigast är nog huset utanför Vansbro, Sälen Äppelbo.

Egentligen hade jag bara tänkt hålla mig till Uppland, men vad katten. Så här lyder beskrivningen - och huset har varit till salu i 244 dagar, så prutmån finns nog:

"Fd missionshus med bottenvåning: Samlingslokal ca 120 m2 möblerat med sittstolar för ca 50 personer och bord till, ljud och projektor i 3D, filmduk på 7 x 4 meter, sreveringslokal med bord, stolar och soffa, enklare kök samt toalett.
Separat lägenhet på 2 rum och kök + badrum/tvättstuga. Ett stort oinrett rum på vinden. Liten källardel med bastu.
Garage för2 bilar + förråd. Fastigheten lämplig för boende och rörelse eller för boende permanent eller fritidsboende.
Avstånd till Sälen ca 11 mil, stockholm ca 33 mil, Oslo ca 28 mil. Möjlighet till jakt och fiske.
Antal rum    5 varav 2 sovrum
Boarea    75 m²
Biarea    112 m²

Byggnadsår    1923
Tomt    1650 m², friköpt
Vatten/avlopp    Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pris:    295 000 kr eller högstbjudande"

http://w4.objektdata.se/pregen/671/OBJ32636_1139711671/hemnet.htm

/A

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Har vid flertalet tillfällen besökt din blogg. Anledningen är att jag hoppats på att finna mitt lilla missionshus från 1878 då ni aktivt verkar hålla koll på dessa. Men mitt (mitt och makens) hus går ej att finna, varken här, i böcker eller när vi sökt på internet.

  Vårt missionshus ligger utanför Tierp, fastighetsbeteckningen är yvre men adressen är yttrö 106. Huset genomgick en stor "modernisering" på 50-60 talet där många fönster byttes ut och fasaden täcktes med eternit. Just fasaden från tiden innan eterniten har vi sökt oss till fördärvade för att finna men utan framgång.

  Detta är helt sonika en ren chansning från min sida att ni kanske stött på vårt missionshus när ni tittat efter andra missionshus. Det skulle vara väldigt roligt att veta mer om det men få verkar veta något om det. Inte ens förra ägarna hade under sina 15 år lyckats finna så mycket information.

  Ps du du jätte gärna maila mig ifall du vet något om detta missionshus.

  Mvh Marika

  marika.sangert@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Det son var till salu i oktober 2011, strax norr om Månkarbo? Jodå, kikade lite på historiken då, men bloggade aldrig om det få. Låt mig samla ihop det jag fick fram så återkommer jag i veckan!

  &A

  SvaraRadera