måndag 9 april 2012

Påskhelg

Det var mer snö på långfredagens morgon än det var på julafton. Snöstormen blåste dock snabbt över, och framåt eftermiddagen hade snön smält. Nåt vidare väder att vara ute i var det dock inte på hela helgen.

Istället fick vi hålla oss inne och pyssla. Här en påskkärring med gren och klädnypa som bas.

På påskafton åkte vi ned till lilla S. farmor i Knivsta, och åt påsklunch med hennes syster och mor med flera.Tårtan hade G. gjort, med mandelägg ovanpå köpemarsipan, och lemon curd och jordgubbar från frysen inuti.

Det finns en spännande övervåning på farmors torp...

...och ett rum med lite av mina gamla leksaker i.

Påskägg fick vi förstås. Lilla S. fick ett tomt litet ägg med en led-tråd i......som ledde till ett stort ägg med Blixten McQueen på.

I ägget fanns förutom godis också en legopåse...

...med en efterlängtad liten legorobot i.

Nej, vädret lockade inte precis till utevistelse. Men vad gör det när vi bor som vi gör?

"Det är min matsäck", sade lilla S...

...och gick in i salen för att äta den.

Tack och lov för salen, där understimulerade barn som inte fått gå på dagis på fyra dagar kan springa runt!

Veckohandling på söndagen gjorde att vi lämnade huset en stund i alla fall, och på måndagen åkt vi till Nelins och köpte påläggsskinka och en påse ostbågar. "Jag ville inte åka hem", ropade lilla S, och fick oss att åka förbi nyöppnade K-rauta där vi strosade runt, drack gratis kaffe och choklad, och köpte några fröpåsar och en Piggelin innan vi åkte hem.

Sen struntade vi faktiskt i att vädret var sådär, och fyllde på olja och bensin i G:s moped och tog en premiärtur på några hundra meter, med lilla S. i passagerarsätet. Vi vände och flyttade bak bilstolen i bilen också, så nu får han åka rättvänd. Och det ledde till att jag sanerade bilen från allt skräp, lera och grus som samlats i den, medan G. stod i köket och gjorde storkok på köttfärsen vi köpt.

Och sen var påsken slut. Nej, inte riktigt. När mörkret fallit (och regnet, som ska plåga oss den kommande veckan), gick jag upp och släckte stjärnan i rummet med vindskupan. Julen varar än till påska hos oss - men inte längre (husets förra ägare hade en adventstjärna tänd året runt i det rummet, så vi upphåller traditionen lite iaf).

/A

2 kommentarer:

  1. ni har haft en fin påsk, det är fint.
    kram till er alla.

    SvaraRadera
  2. S:s tröja ÄGER! Och bilden på er tre vid bordet är fantastisk!

    SvaraRadera