onsdag 10 oktober 2012

Höstskörd

De flesta av tomaterna i växthuset var fortfarande gröna i helgen, men det kändes ändå säkrats att ta in dem i värmen. Varenda år lovar vi oss att starta tidigare så att grönsakerna hinner mogna innan november - vi får väl se hur det går nästa år.

Vi kunde dessutom plocka in 8 gigantiska gurkor, de är ganska goda - det är meningen att det skall vara någon slags slanggurkor, men skalet är jättehårt. Så vi skulle nog ha plockat dem mkt tidigare - men då var de fulla med vassaknottror. Nåväl, till nästa år så vet vi ju från början att vi har ett växthus, så då kan vi så vanliga slanggurkor. 

Dillen är vi dock mycket nöjda med, trots sen sådd och en attack av några slags dill-loppor så tog den sig och blev jättefin. Numera är den nedklippt och infryst.

Längst inne i växthuset så hittade A en squash, dock rutten i ena änden. Vi har inte kunnat äta någon squash i år - misstänker att det var för fuktigt inne i växthuset. De första som kom började nämligen ruttna redan när de var 15 cm långa. Så squashen åker ut från växthuset nästa år. 

Det som finns kvar i landen nu är morötter - som är jättefina. Och så lite mangold, men det är inte så frostkänsligt så den skörden kan vänta ett tag.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar