söndag 28 oktober 2012

Kyrkoutflykt och klisterremsor

I fredags bytte jag till vinterdäcken hos Ben Tyres, med flera nätter med 4-5 minusgrader utlovade i helgen. Och kallt blev det. Natten mot söndagen var det frost både på bil och åkrar.

Faktum var att i fredags hade det kommit lite, lite snö här och var i Uppsala. Enligt en Facebookrapport från Börje Gränby även där - men här vid kyrkan märkte vi inget. Apropå fyrvägskorsningen pratade jag med en äldre fd Börjebo vid däckbytet. Han berättade några historier, bland annat - om jag uppfattade det rätt - att fyrvägskorsningen gott under namnet Byxtorget, för att alla unga hängde där. Och så var det nåt om en dynamitstav gömd i bäcken när två damer cyklade förbi...

På väg hem från veckohandlingen mötte vi en bil som målade kantstreck på 272:an. Vi upptäckte att även vår väg fått streck under förmiddagen (här mot prästgården). Äntligen, får vi väl säga.

Vi tog en promenad på eftermiddagen, runt Börje kyrka.

Takläggarnas linor hade nu flyttats till bortre delen av kyrkan, och de var i stort sett klara med taket på baksidan.

Medan jag fyllde en ikeakasse med nedtagna tak-"spån" (i plankstorlek) från slängcontainern - vad vi nu ska ha dem till - roade sig lilla S. med Linnéstigsstolpen, som nu också hade fått en karthållare. Bakom skymtar prästgården.

Det märktes i salen att det var minusgrader ute, och efter att ha hittat fönsterremsor på Ica Maxi klistrade jag för allt drag i sydfönstret i smatten vi sågade fram tidigare. Om de sitter kvar blir de ett effektivt dragstopp.

Vi har dessutom fått hem ett paket med kitt och linolja från Uppsala Fönstrerhantverk, via en mamma på dagis som börjat jobba där. Nu har vi ingen ursäkt att inte ta tag i innanfönstren, som är i stort behov av omkittning. Med dem isatta blir det förhoppningsvis skillnad i salen när det blir vinter på riktigt.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar