torsdag 27 maj 2010

Resplaner och Thelonius Monk

Jag är ingen vinsnobb, men vad gäller öl har jag nog blivit lite av en finsmakare. Jag får skylla på att jobbet länge var beläget bredvid ett belgiskt ölhak i Stockholm. Hursomhelst dricker jag gärna annat än standardlager.

Till min födelsedag fick jag fyra flaskor Brother Thelonius av min mor, från North Coast Brewing Company i USA. Det görs faktiskt mycket bra öl i USA på mindre bryggerier, även om många skämtar om amerikansk öl som bara består av vatten.

Om jag vinkar till medbloggaren Kapell-Eddie, som i veckan kom hem från sin årliga New York-resa i musikens tecken, så vet han säket vem Thelonius Monk var. Varje såld flaska ger ett bidrag till Thelonius Monk Institue of Jazz, står det på flaskan. Och ölen, i belgisk munkstil, var inte så tokig.

I juli ska G. iväg på vetenskaplig konferens i Rouen i Frankrike, och ikväll gjorde vi slag i saken och bokade både flyg och hotell. Vi brukar ha en förmåga att skjuta upp saker till sista minuten annars. Jag själv och lilla S. följer förstås med, och det blir lilla S. första resa utomlands. Återstår att fixa några fler detaljer, som pass till lilla S. och kattvakt till katterna. Förhoppningsvis finns det någon ansvarsfull yngre granne som vill tjäna en hacka.

/A

1 kommentar:

  1. Vad kul och mysigt med en lite resa.
    tack för gratulationen.
    Ha det så bra Lena

    SvaraRadera