söndag 4 juli 2010

Traktormuseum och auktion

I lördags åkte vi en tur till Viksta traktormuseum, som både visade och körde ett stort urval traktorer ur sina samlingar.
Lilla S. tittade storögt på alla stånkande maskiner, och fick också provsitta några.
Mest förtjust blev han dock i t-tröjan vi köpte (det hände en olycka med den han hade på sig dit). I storlek 120 var den aaningen för stor.

Ett gäng juniorriddare hade tornerspel, men lilla S. var måttligt road. Det kan ha något att göra med de radiostyrda bilarna ungdomar från någon klubb hade förevisat innan...


Idag söndag åkte vi till Knivsta och hälsade på farmor. Loppisen i Hova skulle stänga och gården säljas, och allt kvarvarande skulle auktioneras ut.

Det var rätt fullproppat med grejer - bland annat över 120 kartonger med blandade loppissaker. Billigt gick sakerna för också, både gamla verktyg, stolar och bord och annat. Loppislådorna fick auktionsförrättaren närmast kasta efter de som var där. Otaktisk som han var struntade han i att de var numrerade, och när ingen ville bjuda på en slängde han på nästa, och nästa. Som mest köpte nån 8 banankartonger för en tjuga. Det hade förstås varit bättre om han sålt dem en och en, och ropat ut numren. Som det nu var tvekade folk även om det var något de ville ha. De fyra lådor vi spanat ut fick vi också strunta i - inte ens Rolf hade svalt alla extralådor vi hade fått på köpet.

Glada var förstås andra loppissäljare, och en inköpare som bland annat köpte ett halvdussin stolar från Östervåla för 200 kronor - för alla.

Själv kunde jag inte låta bli att köpa tre bananlådor med gamla verktyg med mera för 20 kronor. Jag borde ha bjudit på fler saker - mycket hade nog gått att tiodubbla priset på om man orkat sälja dem vidare - men nån måtta fick det vara. Tyvärr var vi tvungna att åka till torpet och äta lunch efter två timmar i den gassande solen, så jag missade den gamla dynamitlådan jag spanat in. Och undrar vad järnspisarna gick för...

Men någon annan blev nog glad istället, och det var nog tur att jag inte köpte alltför mycket tunga saker. I morse vred jag nämligen till ryggen när vi gick upp, och har haft ryggskott hela dagen.

Imorgon väntar jobb och dagis, för sista arbetsveckan innan resten av vår semester. Upp två timmar tidigare lär bli spännande!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar