lördag 28 augusti 2010

Kyrksväng och balpress

Idag städade vi på förmiddagen - välbehövligt - innan vi åkte till Börje SK vid 10 för att anmäla oss till Kyrksvängen. Förra året såg vi bara löparna när de passerade vårt hus på tillbakavägen förbi kyrkan. I år anmälde vi oss istället alla tre, i 1,5-kilometersklassen.

Det var rätt roligt - vi sade till lilla S. att vi skulle åka och springa igår, varpå han replikerade: "Med nummerlapp?" Uppenbarligen har han rätt gott minne från midsommar och loppet i Hassela.

Lilla S. värmer upp inför starten.

Fotbollsmålet lockade dock mer än trängseln vid startlinjen, och vi höll sånär på att missa starten, lilla S. och jag.

Vi tog oss runt på ungefär en halvtimme, men då gick - och sprang - och irrade iväg på utflykter - lilla S. hela vägen. I mål fick vi saft och bullar och en glasljusstake alla tre av oss.

Till lunch fick vi besök av G:s vänner J. och E. Efter det tog G. och lilla S. en tupplur i soffan, medan jag utnyttjade det soliga vädret till lite upprensning i trädgården.

Det kanske är svårt att se skillnad, men det sista snåret sibirisk ärtbuske på sydsidan fick stryka på foten. Nu ser man istället äppelträdet.

Nästa steg är att rensa i den extremt vildvuxna måbärshäcken på den sidan. Vi ska nog inte klippa ner den del vi tänkt behålla i år, men den är ungefär fem gånger så bred som den ska vara, så resten kan vi rensa.

I snåren hittade jag denna metalldetalj, stor ungefär som en tegelsten. Men vad är det?


Bilden nedan tog lilla S. senare på eftermiddagen. Vi fick nämligen besök av en traktor...

...med balpress, som i expressfart tog hand om halmen på åkrarna på vardera sidan om vägen.

Jätteroligt tyckte lilla S. - precis som förra året - och vi stod säkert och tittade i över en timme, medan G. bakade bullar och fixade middagen.

Huset, och lilla S., fotade från sydsidan denna gång. De var tidigare i år - förra årets bilder tog jag 1 september.

/A

1 kommentar:

  1. Hej!

    Det du hittat ser precis ut som luckan till "dragluckan" dvs där man eldar innan man tänder i tex en vedspis som inte varit igång på några månader. Dvs en sådan som sitter hos mormor och morfar i skorstensstocken på höger sida vid vedspisen.

    /Moster G d.y.

    SvaraRadera