torsdag 5 augusti 2010

Vägslåtter och besök

I onsdags fick vi besök av lilla S. moster G. Inte G. med lilla bebisen, utan den andra G., tillsammans med sina iranska bekanta - föräldrar och två söner. De förra skulle flyga hem på torsdagen, och vi kunde erbjuda dem sovplats över natten.

De åkte idag på förmiddagen, men då hade vi redan åkt till jobb och dagis. När vi kom hem möttes vi av diskad disk, och ovan meddelande på kylskåpet.

Ikväll var det dags för vägföreningens dikesslåtter. De började 18, och jag anslöt strax därefter efter maten.

Så här såg vägen ut före...

...och så här efter. Det framgår nog inte riktigt av bilderna hur välbehövligt det var.

Vi började längst uppe vid församlingshemmet, och allt röjande tog sin tid, trots tre och stundtals fyra man med trimmers, röjsåg och häcksax. Bygdens gamla hjullastare, eller vad man nu ska kalla den, tjänstgjorde som borttransportör av allt kapat vi räfsade upp. Vid 21 var vi i alla fall klara.

Lilla S. somnade sent idag, och vi gick upp till sovrummet vid 22. Inte för att sova, utan för att jobba på G:s avhandling. G läste artiklar, och jag korrläste det hon skrivit hittills. Nu är klockan strax innan midnatt, och hög tid att sova efter en lång - och solig och varm - dag, till skillnad från i onsdag då det regnade mest hela natten och dagen, men åtminstone inte så mycket att vårt brunnsvatten blev missfärgat som det kan bli.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar