måndag 13 december 2010

Fredag: Disputationsfest

Jag måste erkänna att jag trodde våra festplaner var körda när lilla S. vaknade på natten mot fredagen och mådde illa. Kräksjukevarningslappen hade återigen kommit upp på dagis, och vad annat kunde det vara? Så, lilla S. fick stanna hemma på fredagen. Och mådde inte illa alls resten av dagen.

Vid 18 vinkade vi farväl. Lilla S. hade vi planterat i tv-soffan med mormor och en Rorri racerbil-dvd, så han brydde sig inte nämnvärt, även om han hade tjatat tidigare att få följa med. Och en riktig disputationsfest blev det, på Snerikes nation.
Här är Elisabeth, kvällens huvudperson.

Det blev förstås sånger och klassiska skålar...

...och ett överraskningsmoment efter pojkvännens tal, då en skönsjungande kör dök upp.

G. tog också chansen att hålla ett improviserat tal, något hon är rätt bra på.

Vi hade just brutit taffeln och fortsatt i ett annat rum, med bar och musik, när mormor ringde. Lilla S. hade vaknat och mått illa igen en timme tidigare, och nu ville han ha mamma. Så vi tog en taxi hem och hoppade över dansen. Så värst stor nöd var det inte på honom dock, och illamåendet berodde nog mest på onyttigheterna han stoppat i sig under kvällen...

Idag måndag fick vi veta att andra på dagis också fått kräksjukan i retur, men en till synes mildare variant. Kanske gav den första attacken en viss immunitet - vi har inte känt av det igen i alla fall.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar