söndag 23 oktober 2011

Hängrännor och sol

Det var kul med besök i fredags. Så kul att lilla S. inte somnade förrän efter 22. Han fick ett rött duploflygplan av sina kusiner han flög omkring med halva kvällen.

Medan hans farmor tog hand om honom på lördagseftermiddagen - efter sovmorgon till 8 - åkte vi andra ner till Stockholm och tittade på Spamalot på Oscarsteatern. Den var rolig på svenska också. Hemma var vi inte förrä vid 19, men lilla S. verkar ha haft det bra i alla fall, och bland annat lekt med mina gamla utklädningskläder och trollkarlshatt.

På söndagen var det strålande sol. Vi passade på att vara ute efter en till sen morgon och veckoturen till ICA Maxi.. Själv rensade jag hängrännorna - något vi aldrig hann med förra hösten.


Som synes behövdes det...

...vissa av löven hade förvandlats till jord.

På marken fann lilla S. svaret på om man kunde sitta på två stolar samtidigt.

Vedbon börjar bli något mindre proppfull, men travarna ser onekligen lite hotande ut. Vi har eldat i stort sett varje dag i salen, och temperaturen där har hållt sig kring 19-20 grader. Samtidigt kör vi golvvärmen på ganska hög inställning, 23 grader på värmepumpen, vilket ger runt 20 grader i huset. För en gångs skull känns det varmt.

Vår teori är att det är dåligt att låta huset bli kallt inför vintern. Det är svårt att få stenväggarna varma igen, upptäckte vi förra året. Pumpen drar runt 30-35 kWh per dygn nu, fast då är övrig hushållsel också medräknad. Känns som en vettig investering.

Efter hängrännorna pumpade vi barnvagnens däck och tog en promenad förbi Brunnby bort till hönorna. Det var dock slut på ägg. Nya hönor väntade i november, kunde vi läsa på skylten på dörren.

Lilla S. har varit frisk i mer än en vecka, men både G. och jag dras med envisa småförkylningar. Det har blivit rätt mycket tedrickande på kvällarna...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar