onsdag 10 juni 2009

Könsstereotyper och rosa lack

Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi får tillträde till huset, och planerandet är i full gång. Det har det visserligen varit ett tag, men nu märks det att vi har lite olika angreppspunkter på det hela. A kollar viktiga saker såsom tillgång till fast telefon och utbyte av de trasiga fönsterrutorna. Det skall dock nämnas att dessa saker inte skedde förrän efter mindre viktiga saker såsom undersökning av vilket parabolpaketet som är bäst att köpa.

Jag kollar mer tapeter och tyger och försöker planera inredning. Just nu är det den enda skåpfria väggen i köket som skall få något på sig. Bäst till för ögonblicket ligger en tapet i serien Linné från Boråstapeter, den är ljusblå/turkos med lite rosa inslag. Vete sjutton varför jag fastnade för den, särskilt med tanke på att vi muttrat och svurit över de babyblå väggarna i biblioteket i lägenheten i alla år. Men den kan bli bra. Och för att verkligen fullborda drömmen i pastell så skulle en rosa vägghylla i serien Lack från IKEA verkligen passa... Hittade dessutom ett halvt hysteriskt halvt pastelligt tyg i metervara på IKEA som skulle kunna funka som köksgardin.

Dock så ligger dessa planer en bit fram i tiden. Köket har en murstock kaklad i någon knepig gul färg och dessutom finns inga riktigt bra köksskåp. Vi skulle vilja få tag på fina snedställda 30-40-tals köksskåp, och sen planera om hela köket. Idag fungerar det (dvs det finns vatten, spis och kylskåp) men verkar inte vara inte funktionellt för fem öre (ser det ut som, vi har ju inte testat än). Men det skall tydligen finnas kakelfärg på sprayburk så det kanske inte är ett hästjobb att måla om murstocken i alla fall, och resten kommer nog lösa sig när man väl kan vara därute och mäta på riktigt istället för att försöka uppskatta längder från en ritning som stämmer sisådär. Dessa mått har vi försökt kombinera med diverse fotografier - men det är ju inte säkert att alla kakelplattor är 15 cm, dock kan det vara praktiskt att anta om man vill räkna ut hur lång en kaklad vägg är...

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar