onsdag 15 september 2010

En vecka till...

Tiden går fort, och snart är det oktober. Men riktigt så fort som jag trodde gick inte september - det är ju två hela veckor kvar till festen, inte bara en som jag av någon anledning inbillat mig. Gott om tid, med andra ord?

Fördelen med att bo i ett missionshus som har stora salen kvar är att det inte är svårt att bjuda in 50-60 personer på kalas. Utrymmet finns där, och festkänslan, även om alla som G. bjudit in nog inte har riktigt koll på hur vi bor och nog undrar över att vi ska hålla festen "hemma".

Själv kan jag inte låta bli att fundera över hur länge sedan det var huset såg en ordentlig fest med så många gäster - privatbostad sedan 1986, och en församling på dekis sedan 60-talet. I de gamla protokollen från 20-talet kan man i alla fall se att det anordnades många sammankomster. Inte bara predikningar, utan skördefester, auktioner och liknande.

Maten är beställd från en cateringfirma, bord och stolar borde de vi kan låna från församlingshemmet räcka (Lena, kanske nästa tisdagseftermiddag funkar för inventering - eller har du vägarna förbi på söndag?), dukar blir vita IKEA-lakan, och till belysning tror vi oss kunna låna ihop en samling ljusstakar. Porslin och glas kan vi också låna ihop det mesta - och strunt samma att allt inte matchar, det kommer borden inte heller att göra.

25-kilosklumpen till förstärkare är reparerad och ska släpas hem, Spotify är riggat med datorn till anläggningen, Rolf (bilen alltså) har fått service och elen till draget fixad idag så det kan bli släphyra och upprensning av trädgårdsavfall och skräphögar i trädgården i helgen. Återstår att boka buss för transport av deltagarna - det går ju ingen kollektivtrafik ut hit annat än skoltid.

En rörmokare fixar förhoppningsvis den nedre gästtoaletten nästa vecka. Fyrverkerier blir det dock inga, efter att jag konsulterat med de närmsta grannarna. Bonden på Brunnby gav klartecken för kornas skull - de brydde sig inte - men de som hyr huset och stallet tvärs över bäcken har en häst som inte är särskilt förtjust i vinande fyrverkeripjäser. Det kanske går att göra några häftiga pyrotekniska effekter inne istället - E-type-style? ;)

Jag övade mig lite med champagne och snittar på jobbet i tisdags. Vi hade dragit in ny finansiering på rätt mycket pengar, och tänker växa så det knakar de närmsta åren. Dock inte min del av företaget, som jag hoppas kunna köpa loss. Förhoppningsvis kan det bli beslut om den delen nästa vecka.

/A

P.S. Och så är det val i helgen... och även om det enligt http://www.vemvinnervalet.se/2010 bara är 11,8% chans att de rödgröna vinner, hur kan vi som bor här ute rösta på någon annan än de som vill sätta stopp för planerna på flygplats på Ärna? Förbaske mig om jag vill ha en strid ström av flygplan ovanför huvudet mellan 07-22.

1 kommentar:

  1. Vi får satsa på tisdag för säkerhets skull. val och son som fyller år på söndag.
    tjinge ling Lena

    SvaraRadera