tisdag 12 oktober 2010

Växtflytt undan höstkylan

Det är lika bra att erkänna det. Nu är det höst på riktigt. I helgen sägs det kunna bli flera minusgrader även på dagen, och det är nattfrost nästan varje natt på åkrarna.

Ikväll flyttade jag därför in våra odlingar - ett halvdussin plastbackar och dussinet krukor med tomater, chili, squash och, lite oväntat, majs. Det enda vi hunnit skörda hittills har varit några squash. Så går det när man är några månader för sen med sådden.

Vi har en del gröna tomater på gång i alla fall, och en massa blommor. Chiliplantorna har fått frukt nästan allihopa, och majsen... ja, den står rakt och ståtligt upp i alla fall. Men vi lär inte få några majskolvar. Vi satsar på tomater till lucia ;)

Jag tänkte ställa in de av plantorna som får plats i smattarna med sydfönstren, men det kräver lite dagsljus för att inte snubbla över grejer och kartonger som redan står där. Solen går ned innan vi ens hunnit äta kvällsmat nu, känns det som, och det blir snabbt allt mörkare.

Spinn-katt och den lilla kattungen verkar må bra. Hon tog en sväng ner på nedervåningen ikväll, men när jag gick upp för att titta på kattungen sprang hon tillbaka, hoppade in i lådan och lade en tass över det lilla knytet, samtidigt som hon blängde på mig. Vi förstår vinken, och ska försöka undvika att störa alltför mycket. Kattungen såg i alla fall rätt stor ut, och både pep och kröp omkring, så antagligen får den bra med mjölk.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar