tisdag 11 augusti 2009

Guld som glimmar - eller Kvarlämnat av tidigare ägare #2

G. föräldrar har varit på besök över helgen, och vi har fått en hel del gjort. Nu är min egen semester slut, och för första gången på ett halvår har jag satt mig på tåget ner till Stockholm. Känns ovant att sitta på kontoret igen! Med moppen Klara tar det 19-20 minuter in till stationen - jag tvivlar på att det går så mycket fortare med bil, särskilt i morgonrusningen. Fördelen med en 30-moppe och att kunna åka på cykelvägar.

I söndags gav jag mig i kast med boden - eller en del av den i alla fall - för att försöka få upp min gamla IKEA-lagerhylla och bli av med alla gamla plankor och skivor som belamrat hus och trädgård efter flytten. Jag är mycket road av att rota omkring bland gamla grejer och upptäcka guldkorn, och sade till säljaren att han gärna fick lämna gamla grejer som "hörde till" huset. Här är en lista på några av fynden:

Ena hörnet av boden före utrensningen.


En gul lampa, en gammal akvarieljusramp, en pakethållare och en ståltrådkorg...

En grävmaskin till lilla S. - fullt fungerande om än lite rostig...

"'Vi måste hushålla bättre med våra energiresurser', säger energisparkommittén. Ett enkelt och effektivt sätt att bidraga till detta är att täta runt karm i fönster och dörrar med Rockwool Drevningsremsa 550-00. Inte nog med att Du minskar värmeförlusterna, Du slipper också obehagligt drag och får en jämnare inomhustemperatur. Ju längre du kan behålla värmen i huset desto mer energi sparar Du."

Enligt vad jag kunnat hitta på nätet var Energisparkommittén verksam mellan 1977 och 1983.

Dubbel vilstol med ställbar träram och tygsäten - lite maläten men fullt användbar...

Två kornisher till fönstren - trasiga i tyget med till synes likadana som de fyra som nu sitter i salen. Bakom dem två innerdörrar, antagligen från övervåningen innan F. gjorde om och byggde badrum på 90-talet. Dörrarna är vitmålade, men under döljer sig samma ek-imitationsmålning som vissa dörrar på nedervåningen har. Se översta bilden!

/A

1 kommentar:

  1. En sån grävskopa hörde till vårt hus också när vi köpte det för 16 år sedan...och den var bra begagnad då den med!
    Men fungerade utmärkt i 10 år till...

    Eva

    SvaraRadera