måndag 24 augusti 2009

Mer fixat i köket

Helgen blev ganska produktiv. På lördagsförmiddagen packade vi upp de flesta av de kvarvarande kökskartongerna, och på eftermiddagen åkte vi till IKEA och köpte hyllplan till grytskåpet (vi orkade inte till slut såga till egna), tvättsäck, potta till S. och ett grytlockställ (som dock inte passade). Vi hann precis in på Bauhaus innan de stängde och fantastiskt nog hade de exakt de handtag till lådor och skåp vi var ute efter. Modell förkromad med genomskinlig plastbricka bakom - som de som satt på 30-talshurtsen och på överskåpen. De nya är i stort sett identiska.

Det är fantastiskt vad lite handtag kan göra, men köket såg med ens mycket mer färdigt ut. På söndagen sågade vi till bänkskiva och sidovägg till diskmaskinen, som stått på trekvart utan skydd i slutet av diskbänksraden. Med hjälp av vinkeljärn sitter utbyggnaden och diskmaskinen äntligen ordentligt fast - och vi har fått en bit köksbank till.

De andra bänkskivorna sågade vi till med cirkelsågen, men de blev inte riktigt bra. Dels klarade ju klingan inte 38 mm tjocklek, utan sista delen fick ändå sågas för hand, och dels så fnasade klingen sönder laminatet vid snittet. Efter att jag sågat sidoväggen med den japanska sågen vi fått låna av min mor så insåg jag att det snittet blev mycket bättre. Bara man har en linje att följa så visade det sig inte vara så svårt att få både ett rakt och fint snitt. Jag vågade mig på bänkskivan, och det blev riktigt bra. Kan rekommenderas istället för cirkelsåg alltså! Se bilden för hur sågen ser ut.

Vi sågade också till en bit planka att sätta under överskåpet och skruvade fast krokar i den för diskborste med mera, och hann också börja på hyllplanen som ska sitta mellan skåpen. Återanvända lådfronter från en trasig Ikeabyrå i antikgrått passade perfekt. Äntligen börjar vi få nog med avställningsytor...
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar