onsdag 12 augusti 2009

Skördetid

I helgen hade vi verkligen skördetid, och då bortser jag till och med ifrån att pappa gjorde en heroisk insats med grästrimmern och fick bort största delen av det höfthöga gräset som täckte vår så kallade gräsmatta. Den insatsen är värd ett eget blogginlägg (med bilder).

Men vi plockade av våra tre vinbärsbuskar, skörden blev inte så stor men de har stått i dunkel och har inte varit utrensade på flera år - så det är ju inte så konstigt. Dessutom hade fåglarna hunnit kalasa på bären också. Men vi fick i alla fall en rödvinbärskaka, lite röda vinbär i frysen och några flaskor svartvinbärssaft. Trots flytten hade jag koll på var silduken var, men har ju ingen ställning till den. Så det fick bli en klassiker istället - att binda fast en kökshandduk på en uppochnedvänd pall och ställa en kastrull för saften att rinna av i under. Det fungerar alldeles utmärkt trots att man andvänder en IKEA-pall i plast och gummisnoddar, inte någon rustik mjölkpall här precis. Men jag säkrade kökshandduken med några klädnypor i trä - så det kanske höjer "vi-bor-på-landet"-faktorn något iaf ;).

Vi hade dessutom besökt Ulva kvarn på söndagen, förutom bakluckeloppis och lunch så plockade vi ett kilo jordgubbar. Det var väl bara sex-sjuhundra gram kvar till saftkok så det blev inte mycket men det blev gott. Vi smakade saften nu ikväll och kom nog fram till att det är värt en till tur till Ulva i helgen, det tar ju ingen tid att plocka jordgubbarna och saftkoket är snabbt avklarat.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar