måndag 14 mars 2011

Köksplaner och sol

Det är en viss skillnad nu när lilla S. är frisk och pigg igen, jämfört med veckan innan. I helgen har vi hunnit med att beställa nytt golv till köket på Uppsala färg, köpa listfärg, köpt runda solcellslykor att hänga ute på IKEA (tack för tipset Lena, de var redan nästan slut!) och måla listen i köket.

Lilla S. hjälpte förstås till. Som synes har vi inte tapetserat den sista - och krångligaste - biten vid dörren än.

Lilla S. håller verkligen på att bli stor. Pratar ännu mer, och klänger omkring som ett riktigt barn.

På söndagen sammanstrålade vi i Uppsala med lilla S. farmor, och tittade på en tavla på Uppsala Auktion som vi nu lagt ett bud på (auktion imorgon tisdag). Efter lunch på Cappucino åkte vi och handlade på Ica Maxi. S. var trött och sov hela shoppingturen - lugnt och skönt.

Det är fascinerande hur soligt och skönt det är på dagarna nu. Nätterna är dock kalla, och allt slask fryser till. Enligt värmepumpens utegivare var det 24 grader varmt på eftermiddagen. Vi måste verkligen få den flyttad från bästa solläget till norrsidan på huset...

Ännu ett vårtecken upptäckte jag idag i källaren. Det har börjat läcka in vatten igen, precis som förra året. Än så länge bara en liten fuktfläck, men kartongerna och kassarna under trappen fick jag lov att bära upp. Nu står de och förfular salen igen istället, till jag får tummen ur och sorterar dem för vinden.

/A

1 kommentar: