torsdag 17 mars 2011

Missad tavla och nytt golv

Vad är egentligen kontorsstolen fylld med?

En lite S. och många, många fiskar!

Vi har bytt lampa i arbetsrummet, till en grön rispapperslampa, som jag just inser inte är med på bilden. Nåja, trevligt ljus blev det i alla fall, och lite undervattensstämning. Lilla S. har den senaste veckan tyckt det vara roligt att gosa ned sig med alla mjukisfiskar vi samlat på oss.

Det har också varit roligt att bada igen. Jo, vi har en regnskog i badrummet ;)

Vi lämnade bud på en tavla på Börje kyrka:

Men den gick för hundralappen mer än vi lagt. Såå snygg var den inte. Vårt hus ligger precis till höger utanför bilden, och hade det varit med hade vi nog inte gett oss så lätt. Men härmed meddelas att vi är intresserade av tavlor och fotografier över Börje kyrka och området däromkring, särskild då missionshuset! Är det någon som hittat hit och har sådana att sälja, mejla (adress i högerspalten) eller skriv en kommentar.

Våren har inte riktigt tagit fart än. Kalla nätter gör att solen har en del att värma upp på dagen - idag var det tex -12 vid 07:30-tiden, och någon plusgrad på dagen. Solen ställer också till det för värmepumpen:

Så här såg det ut en eftermiddag när den verkliga temperaturen var strax över nollan. Solen har försvunnit bakom träden, och temperaturgivaren värms inte längre av strålarna. Från 24 grader varmt till 9 på någon timme. Jag har i alla fall ringt rörmokaren som installerade pumpen, och han ska flytta givaren till norrsidan av huset förhoppningsvis nästa vecka.

Irriterande nog har golvvärmen under köksgolvet försvunnit igen, sedan pumpen slagit av helt när den trott att det varit sommar. Nu är det kallt igen, men hallen är fortsatt varm och skön.

Varje morgon går jag och kattungen K. ned och kollar elmätaren och värmepumpen, och noterar hur mycket el som gått åt, hur mycket pumpen gått, och temperaturen.

Idag passade lilla K. dessutom på att upptäcka kattluckan. Aja baja, det är lite för kallt och farligt för små kattungar att vara ute än så länge!

Jag får erkänna att det inte blev så mycket arbetat idag. Först fika med L. på öppna förskolan, och sedan en tur till frisören. En Börje-bo vid namn Kjell, som har salong i Luthagen. Därefter Uppsala Färg...

...för att hämta nya köksgolvet som kommit i en 4x3 meter lång rulle.

Nya Novilon-golvet har ungefär samma färg som plastmattorna som ligger på det tråkiga och alltför hårda klinkersgolvet nu. Vi tänkte mäta och skära till det i salen - det behöver inte limmas - och sedan bara rulla ut det. Det blir nog spännande att få allt rätt...

I kassen som står framför vedspisen är det aska. Av spåren att döma så har en nyfiken katt precis hoppat ned i kassen och sedan hoppat ur igen...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar