tisdag 25 augusti 2009

Katterna ute och huset från åkern

Lilla S mormor är på besök i några dagar, och vi tog en tur i trädgården efter middagen. Katterna lyckades äntligen tigga sig till att få gå ut - först Spinn, och sedan Spatt som kom nerspringande när han hörde skramlet av kopplet.

Det var förstås spännande att få gå ut, och mycket att nosa på och utforska. Inte minst ställen där andra katter markerat...

Idag har skördetröskan kommit till "vår" åker, och jag passade på att springa över till närmsta högen och ta några bilder på huset från en ny vinkel. Sydväst, borde bilderna vara tagna från.

I bildens högra del kan man precis skymta kyrkans tak över träden. Observera "meteorit"-hålet i uthusets tak - vi kanske borde göra något åt det innan vintern.

Huset rakt från sydväst-sidan. Bakom buskaget med sibirisk ärtbuske kan man ana ett av sydfönstrens valvbågar. Buskarna ska bort, och fönstren befrias från sin instängda tillvaro i smattarna på vardera sidan av podiet - någongång i framtiden. Det runda fönstret på vinden, nu täckt med en plåtskiva, lär finnas kvar där uppe.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar