söndag 6 februari 2011

En tö-vecka

Pip piip, säger lilla K. och försöker förgäves fånga fåglarna på tapeten. De är överallt! *springer över sängen*

Det var visst en hel vecka sedan vi skrev något här i bloggen. Vi har nog varit lite trötta på kvällarna. Lilla S. fick vara hemma från dagis i måndags med, efter en eftersläng av kräksjukan som går. G. har också varit lite hängig. Själv har jag haft fullt upp med jobbet.

Det har varit en vecka med tö. Snötäcket har sjunkit ihop och blivit hårt och kompakt, det som är kvar. Av snöborgen återstår bara ruiner.

Igår var vi ute i drygt två timmar, först nere vid bäcken och tittade på vattnet, sen en sväng bort till Brunnby, och sedan en vända upp i skogen, innan lilla S. fick nog.

Solen försvann lagom till vi gick ut... och usch, vilken röra som börjar tina fram.

Allt skräp vi aldrig hann slänga innan snön barmhärtigt täckte det. Fast nu känner jag som att det får räcka med vinter och snö - nu vill jag ha vår! Det känns mycket längre än november, december och januari av någon anledning - G. tycker dock precis tvärtom. Nåväl, februari och halva mars kvar, till våren rent statistiskt är här.

Vår vägföreningsväg har varit täckt av is, och det har varit rätt spännande att försöka gå på den. Synd att vi inte fått tag i någon spark, det skulle hjälpa. Bil med dubbdäck funkar dock, så länge man trycker försiktigt på bromsen. Den större vägen till dagis har dock varit mestadels isfri.

Varmt och skönt har vi haft det inne i alla fall. Bergvärmen gör att vår totala elförbrukning legat på 40-50 kWh om dagen, istället för minst det dubbla.

Idag gick jag över till bonden på Brunnby för att hjälpa honom med datorn som jag lovat för tack för snöröjningen när borrarna kom. Vi fick förhoppningsvis ordning på den, och jag fick lite mer bygdekunskap på köpet - hans familj har arrenderat gården sedan 30-talet. Bland annat så har det legat en kvarn på kullen i kohagen - den som ved-Bernt berättat att han åkt pulka i när han var mindre. Kvarnstenarna skulle vara bortplockade, men grunden kvar. Det blir till att utforska i sommar!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar