måndag 14 februari 2011

Snöstorm och vinter igen

Ännu en vecka närmare våren. Det blir stadigt ljusare, men vi har varit rätt trötta på kvällarna, och i fredags natt vaknade lilla S. och mådde illa - igen.

Det var natten då ännu en snöstorm lamslog stora delar av Sverige. Här kom det väl någon decimeter - eller tre - snö. I Stockholm ställde SL in samtliga bussar på fredagen fram till efter lunch - och hur tågen inte gick vill jag inte ens tänka på. Eller behöver tänka på längre för den delen. Enormt skönt.

Nu blev det förstås vab på fredagen. G. tog förmiddagen, och jag eftermiddagen. UL hade ställt in 845:ans alla turer, så efter lunch beställde vi en taxi så G. kunde åka in till ett viktigt möte. Resegarantin gällde, enligt UL:s upplysning.

Lilla S. var inte alls sjuk, och vi skottade fram bilen.

Av vår en gång så stolta borg återstod nu bara mystiska, snösvepta ruiner.

I helgen hade vi besök av traktens hackspett. Vi har sett och hört den uppåt kyrkan tidigare, men nu var den här och tittade nyfiken på vår fågelmatare.

Något annat besök verkar vi också ha haft. Vem är det som gjort en stor grop i vår trädgård?

I söndags gick vi till skolan och åkte lite pulka. Det var rätt skönt i solen, innan vinden ökade och vi frusna gick hemåt igen. En rätt slapp helg utan några nya projekt, utan mest städ och pyssel.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar