måndag 9 november 2009

Fönster fixat

I fredags morse fick vi tillbaka fönstret från Uppsala fönsterhantverk, med bytta rutor och lagad nederdel - innan helgen, som lovat. Stackars Johan var här redan vid sju, eftersom vi skulle in till stan och fixa svininfluensavaccin vid åtta. Här syns slutresultatet - observera det bytta träet i den högra rutan:
Nu är hallen - nja, inte varm, för det drar lite från ytterdörren och elementet bredvid är inte påslaget - men åtminstone inte kall. Dubbelglas hjälper.

Uppsala fönsterhantverk har tydligen fullt upp hela vintern, för ovanlighetens skull. Johan räknade upp minst ett halvdussin kyrkor som ska eller håller på att renovera sina fönster hos dem. Av lågkonjunkturen har de alltså inte märkt något.

Och vaccinet? Varken G eller jag fick några större biverkningar. G blev lite hängig samma dag - och jag dagen efter - och vi båda fick ont i stick-armen i två dygn.

Det är en del att fixa för mig på kvällarna med jobbet nu, så blogginläggen har blivit lite lidande. G. och jag har dock börjat planera för julen, och räknat ut att om vi ska bli av med resterande flyttkartonger i stora salen till dess så ska vi packa upp fem i veckan. Igår och idag har vi klarat av två av de jobbigaste - diverselådor med allehanda saker och småpryttlar som var osorterade sedan länge redan i lägenheten. Lilla S. tycker förstås det har varit underhållande, även om han blir frustrerad när han inte får pilla med precis allt vi packar upp.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar