tisdag 24 november 2009

Massor av tyg...

Har sorterat tyger förra veckan och i helgen. Och efter att ha gjort det så kom jag fram till att jag nog inte skall köpa mer tyg på tradera - nu har jag visserligen bara köpt en gång, men då var det ganska mycket. Men det skall bli roligt att sy lite kuddar till schäslongen i salen, jag har en del stuvar från festtyger som jag tänkte använda. Fast det känns mer som ett vårprojekt, just nu är det ju inte så varmt i salen att man slappar bland pastelliga kuddar på en schäslong.

A har en stor amerikakoffert som jag hade mina tyger i när vi bodde i lägenheten, den rymde mycket med var inte så lätt att ha överblick. Nu skall kofferten få bli vedlår i salen och jag har sorterat mina tyger i banankartonger. Jag valde att sortera efter färg, har haft så förut och det funkar bra. Nu har jag bara lite av traderatygerna kvar att sortera in innan alla kartonger skall in i "tyggarderoben". När man kommer upp för trappan till övervåningen i övre hallen så finns det nämligen två klädkammare och en har vi verktyg och elpryttlar i och den andra skall få husera dukar, gardiner, tyger och garn.

Även om det inte är tapetserat där än så skall vi sätta upp en hylla som jag kan ha mina syböcker och pärmar på. Vi satte upp flera andra hyllor i helgen så hann inte med den, vi måste dessutom jaga genom hela huset för att hitta bortglömda plugg när vi skall borra. Vi har en hel låda med plugg någonstans, men ibland får lilla S för sig att tugga på plugg så vi har gömt lådan på ett smart ställe (som vi inte kommer ihåg).

Det skall bli skönt att få ordning på syhörnan, även om jag sytt en del ändå så blir det lättare utan allt skräp runt omkring. Jag sydde ett litet lapptäcke till min jobbarkompis lilla Harry, han föddes drygt fyra veckor för tidigt så jag hann inte fråga om de ville ha någon speciell färg. Men det blev ett i guloranga toner med både Mumin och Pippi och baksida i orange manchester. När jag sydde det blev jag sugen på att sy ett babylapptäcke i brunt och rosa med Hello Kitty - fast jag vet inte vem jag kan ge bort det till, om jag har Hello Kitty med så kanske det dock går att sälja på tradera, annars står inte lapptäcken speciellt högt i kurs där vad jag har sett.

/G

1 kommentar:

  1. Amerikakoffert till vedlår. det är vad våran fått tjänstgöra som, rymlig och helt perfekt.
    Och snygg också.
    Vi syns till jul, har S en önskelista?
    / Marie

    SvaraRadera