tisdag 21 september 2010

Bordsinventering och rörmokeri

Idag jobbade jag hemifrån och hann titta förbi Lena på öppna förskolan i församlingshemmet, för att inventera förrådet med gamla bord och stolar som vi ska låna till festen.

Fem stora bord och ett kortare, samt 36 stolar, fanns det.

Och därtill en lite högre stege än vår egen, kom jag på så här efteråt. Jag kanske kan ta och låna den när jag ska festpimpa salen med lite belysning.

Den totala gästlistan verkar hamna på 40-45 personer, vilket gör att vi klarar oss med bord och stolar, inklusive de vi själva har. Skönt!

Idag tittade rörmokaren förbi på förmiddagen (det skulle ha varit morgonen egentligen, men han blev lite sen). Han fixade toalett, läckande kranar och bytte badkarsblandaren mot en termostatmodell. Äntligen kanske en dusch inte innebär att ständigt balanserande av varm- och kallvattnet...

Vadå, byta packningar kan man väl göra själv, kanske den händige menar. Visst, det kan man säkert, men proffskunskap är ändå bäst. Tex att slipa bort ärg som bildats i den droppande kranen för att den nya packningen skulle hålla längre.

Rörmokaren löste också problemet med lukten på gästtoaletten. Det var inte handfatets vattenlås det var fel på, utan en läcka i toalettstolens skarv. Lite silikon som tätning verkar ha gjort susen! Nu återstår bara att ordna golvet på gästtoan. Rå betong idag, men svart-vit-rutigt plastgolv imorgon. Förhoppningsvis - det är inte det lättaste att måtta rätt för hålen för alla rör...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar