söndag 2 januari 2011

Gott nytt år!

Julen - och nyår - är redan över. Var tog de egentligen vägen? Skriva blogginlägg har vi i alla fall inte hunnit med. Över jul var vi uppe i Hälsingland hos lilla S. mormor och morfar. Vi kom tillbaka i tisdags, och nu är det redan lördag. Eller söndag, strängt taget.

Jag lovar att återkomma med en skildring av julfirandet, men tänkte börja med nyårsafton. Här är årets fyrverkeripjäser:
Med tanke på hästarna tvärs över bäcken  var fyrverkeritårtan en "tyst" variant utan höga smällar eller vinanden. Den var dock inte så dum, kunde vi konstatera när vi sköt av den tidigare på kvällen tillsammans med några småpjäser, för lilla S. skull. Vi vågade oss dessutom på en thailändsk ljuslykta, som fungerar som en varmluftsballong och stiger upp mot himlen när man tänt den.

Det blåste dock lite väl mycket, och de förvandlades raskt till en liten ljusprick som försvann bland stormmolnen. Rätt läcker dock. Sen började det snöa, och jag hoppade faktiskt över att skjuta några raketer vid tolvslaget, så de flesta är kvar - till valborg, kan tänkas.

Tidigare på nyårsafton satte vi upp belysning i kåpan över vedspisen - samma sorts lysdiodslist från Jula vi har under köksskåpen. Nu var det reapris 149 kronor, och eftersom v faktiskt lagar mat på den ibland så kan det vara bra med ljus också.
Gult kakel... hmm. Lyser gör det iaf.

Vi var hemma och tog det lugnt hela dagen - inget särskilt firande, och inga gäster. Rätt skönt.

På nyårsdagen upptäckte vi att det hade snöat en hel del under natten. Vår väg var täckt med fler decimeter snö där den hade blås ihop, och vid 11-snåret körde en granne fast halvvägs hem. Jag assisterade med en snöskyffel, och hon fick backa och parkera hos oss till vägen blivit plogad.

Här har äntligen traktorn vaknat och tagit halva vägen i alla fall.

/A

1 kommentar: