söndag 9 januari 2011

Kloning och extra julafton

Igår lördag åkte vi till Boländerna efter lunch. Först till Uppsala Färg, där vi beställde tre rullar tapet till köket. Vi tänkte äntligen göra oss av med den gula väggen... resultatet förhoppningsvis i fotograferbart skick nästa söndag. Sedan veckohandlade vi på City Gross, som otaktiskt nog hade en liten lekhörna med rutschkana mitt i butiken.

Det slutade förstås med att jag fick stanna kvar där och vakta lilla S. när han lekte, medan G. handlade. Rätt som det var fanns det dock två likadana overaller som klättrade runt. Förökning genom delning, eller bara vanlig hederlig kloning? Nejdå, det var två månader äldre Theo som också fastnat i lekhörnans barn-flugpapper.

Idag klonade vi dock julafton, när vi åkte och hälsade på lilla S. farmormor i Bålsta. Vi plockade upp farmor på vägen i Knivsta, och tog E4-Rotebro-E18-vägen på hennes inrådan. En längre sträcka, men småvägen över Erikssund skulle inte vara rolig att åka. Lilla S. passade på att sova.

Väl framme fikade vi med min mormor och särbon Alvar, som hade handen i gips efter ett olyckligt fall innan jul. Att vi skulle fira jul en gång till - eftersom vi var uppe i Hälsingland på riktiga julafton - hade de glömt, och såg förvånade ut när julklapparna kom upp på bordet. På tv:n i  bakgrunden var det dock Tour de Ski och inte Kalle Anka.

Lilla S. iklädd tomteluva skötte utdelandet...

...och hade uppenbarligen varit snäll själv, eftersom han fick tre paket. Tre spöket Laban-böcker - en med en liten spökfigur i plast - och en läkarväska med trägrejer. Själva fick vi en bunt böcker: Strindbergs stjärna, en Lee Child-roman, Tusen år i Trädgården och en bok om svenska träkyrkor.

Vi läste lite ur Spöket Laban och jultomten innan det var dags att bege sig hemåt. Det hade varit plusgrader hela dagen och smält på rätt bra - hemma hade både ljuslyktan och snögubben vält, och vi höll knappt på att komma iväg uppför backen när vi åkte på grund av decimetertjock snösörja - så när det var runt nollan när vi åkte hem tog vi och de flesta andra det väldigt lugnt på motorvägen. Och det var nog tur det, en timme senare hade fyra bilar krockat på E4:an mellan Knivsta och Uppsala.

Efter att vi lämnat lilla S. farmor stannade vi vid en bensinstation och tog varsin korv, för att orka sista biten hem.

Hemma åt vi sedan nachochips i ugn med bönröra och salsa, och såg Helena Ekholm vinna en skidskyttetävling. Lilla S. somnade strax innan 22 i sin egen säng - för en gångs skull, var det första gången? - och vi ska inte vara uppe för länge. Imorgon är det första arbetsdagen för G., även om lilla S. och jag får vara hemma en dag till på grund av planeringsdag på dagis.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar