söndag 14 februari 2010

En tidig och ljus helg

Det märks att lilla S. börjar komma in i dagisrutinerna. I lördags vaknade han 0630, och idag var han pigg och glad vid 0700. Även om det skulle vara skönt med sovmorgon innebär de tidiga helgmornarna att man får mycket gjort istället. Dessutom har det börjat bli ljust ute förvånansvärt tidigt också.

I lördags hann vi städa och dammsuga hela nedervåningen innan vi hängde på låset hos Jula klockan 10. Förutom två vetekuddar för 69 kronor styck hade vi sett en LED-list i reklambladet, med extrapris 179 kronor. Tre sammankopplingsbara 30 cm böjliga lister, och stickpropp för 230 volt.

Vi hade redan köpt en liten lysrörsarmatur hos IKEA att sätta under köksskåpet över diskbänken. Den gav dock ett rätt otrevligt ljus. Lysdiodslisten - som skulle motsvara en 25W halogenlampa - tänkte vi skulle bli mycket bättre - och det blev det!

På bilden nedan kan man ana ljuspunkterna från de enskilda dioderna. De självhäftande, tunna listerna sitter dock så långt in att man slipper få ljuset direkt i ansiktet, utan bara ser det reflekterade rätt mysiga indirekta.

Nu går vi omkring och undrar vad mer vi kan lysa upp med lysdiodslister. Men det är nog ingen idé att köpa fler bara för att det är extrapris just nu - de lär bli allt vanligare och billigare i framtiden.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar