söndag 21 februari 2010

I stormens spår

Vi lyssnade på vädervarningarna i lördags och gjorde veckohandlingen på ICA Maxi på lördagsmorgonen istället för söndag som vi brukar. När mörkret föll var snöandet och blåsten i full gång, och vi undrade förstås hur söndagen skulle bli. Lilla S. vaknade vid 7 på morgonen, och vi tittade ut... Nog hade det kommit en hel del snö alltid!
Ytterdörren gick dock att öppna utan större problem. (Om ni undrar över mjölkpaketen så är de ett experiment efter tips från ett ur och skur-dagis. De frös vatten plus karamellfärg i mjölkpaket - och vips hade barnen färgade isklossar att leka med utomhus. Vi tänkte testa först med vatten bara för att se hur det blir).


I trädgården var alla spår och gångar täckta av ett mjukt täcke snö.
Bilen hade fått en ny intressant aerodynamisk form - som vanligt hade det blåst en hel del här vid huset.
Vägföreningsvägen var täckt av hyfsade snömängder, här och där ihopblåsta i större drivor. Någon hade backat upp på vår uppfart och vänt - kanske kom de inte längre uppåt vägen. Någon tidning - eller sju som förra gången - hade vi inte heller i brevlådan.

Vallvägen bortåt Brunnby var definitivt oframkomlig för vanliga bilar. Enligt vad vi senare hörde hade bonden ditåt fått ett tak nedrasat över några av sina maskiner. Vi var dock inte särskilt oroliga för vårt eget - det har ju klarat över hundra vintrar hittills...

Framåt åtta körde polis-Stefan igång sin traktor med plog och snöslunga, och strax var vår väg farbar. Han fick använda skopan för några alltför stora drivor.
Vi gick ut allihopa - förutom Spatt - efter att traktorn passerat.
Spinn fick hoppa genom drivan nedanför trappen och var inte särskilt nöjd.
Hon traskade längs med bilen - en sträcka som blåst ren - men vände sedan och klagade högljutt på snömängderna. Därefter gick hon in.

Lilla S. tog med en egen liten traktor med skopa, och vi traskade lite på vägen och skottade lite snö på uppfart och framför brevlådan. Av en granne fick vi dock höra att stora vägen var plogad redan tidigare på morgonen. Några problem att söndagshandla hade det alltså inte blivit ändå.

Det var dock kallt, minus 13 enligt kökstermometern, och vi gick strax in. Framåt lunch tog vi en tur med bilen till Ikea, för lunch och köp av en plastback till återvinningen och en liten pall till lilla S. Det var vinterväglag, men absolut inga problem på de rätt tomma vägarna. På Ikea var det för övrig massvis med barnfamiljer Söndagsnöje vintern 2010...

/A

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen roligt att följa eran blogg, jag tycker om när ni skriver så mkt om eran dag, jag förstår att era familjer måste uppskatta att följa bloggen.

    SvaraRadera
  2. Tack Lena - vi har fullt sjå att hinna med i din bloggtakt ska du veta :)

    /A

    SvaraRadera