fredag 19 februari 2010

Vinterdjurliv i trädgården

Förra söndagen knäppte jag några bilder på alla djurspår i trädgården. Jag måste erkänna att min spårtolkningskunskap är minst sagt bristfällig, men katter har vi förstås sett runt knuten, och en sen kväll rådjur på vägen. Och visst är det harspår på bilden nedan?

Nu är förstås allt översnöat igen - någon decimeter snö kom idag, och mer lär komma imorgon. Jag ligger i tv-soffan och tittar på OS - både skidor och hockey samtidigt. Lilla S. somnade bredvid redan innan åtta, trots att G. är borta på disputationsfest och inte kom hem till middagen. Vi var lite oroliga, eftersom det faktiskt var första gången G. var borta vid sovdags, men lilla S. var rätt trött efter en hel dagisdag.

Det går rätt bra på dagis för övrigt, även om han försöker monopolisera fröken L. när hon är där. Är hon inte det så är det dock lugnt, och han börjar till och med tycka det är roligt att vara ute. Både igår och idag gick vi på promenad till hästarna efter att vi kommit hem. Spinn-katt, som vi släppte ut när vi låste upp och slängde in väskorna, kom efter ett tag tassande nerför vägen och hämtade hem oss. Det var rätt kallt och snöigt, och hon ville gå in...

/A

P.S. Köpte på hemvägen ett exemplar av Från bönehus till kyrka, som jag skrev om igår. Mycket rolig information om uppländska missionsförsamlingar och -hus!

2 kommentarer:

 1. Hej, ni kan väl se om ni hittar de här spåren

  http://c.rovobs.se/statistik_rovobs_karta.asp?id=3533

  Den skulle jag vilja se / M

  SvaraRadera
 2. Oj, en lo i Tiby! Observerad 2010-02-11 09:00:00 enligt rapporten på sidan. Vi får hålla ögonen öppna efter jätte-kattspår i nysnön.

  /A

  SvaraRadera