måndag 2 juli 2012

Första semesterdagen

Vad gjorde vi egentligen förra sommaren, frågade vi oss och kikade på bloggen. Där var det dock bara fem inlägg för juli. Det är uppenbarligen så att om man vill komma ihåg måste man skriva ned det. Vi får se hur länge vi orkar i år.

2012 års första semesterdag - dagen efter barnkalaset vi anordnade (bilder kommer imorgon) - började vi med lång sovmorgon, och så iväg utåt Boländerna. Vid 11-tiden var vi vid Röda Korset, som har rea-vecka så här års. Idag var det 50% på allt i butiken.

Vi fyndade denna byrå till lilla S. för 40 kronor. Den är tillräckligt smal för att passa vid väggen i tv-rummet. Det blev också lite tyg till lilla S. ninjakostymer han önskat (överdos på Lego Ninjagofilmer på Youtube...).

Lunch på Ikea, tanka på Upplands Motor och inlösen av några återbäringskuponger som höll på att gå ut - en bakrutetorkare och två leksaksbilar blev det (efter långa diskussioner med lilla S.). Blomsterhallen i Gränby reade ut tomatplantor för 10 kronor styck, och vi köpte de tre man fick. Våra egna är minst sagt ynkliga.

Snart är dikesgrävarna framme vid Husbyborg.

Hemma igen kunde kikade vi på hallonbuskarna vi köpte förra året. En har dött, en blivit jättelång, och den sista växt mer normalt.

G. letade fram dammdduken vi fått av min mor förra året och fixade ett litet fågelbad...

...och plockade lite smultron, medan jag innan det klippt färdig gräset och börjat röja för växthusets utbyggnad.
Den här slänten har nog inte varit klippt sedan 80-talet. Myrstackarna ska bort också...

...inklusive den jättestora vid växthuset.

Efter två timmar och sex tömda skottkärror var grässvål och myrstackar avlägsnade. Imorgon är det dags för lite snickerier, om vädret är lika bra som idag.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar