onsdag 18 juli 2012

Vattenkokare och ljusstakar

Vår vattenkokare läcker, så vi bestämde oss för att åka ut och köpa en ny av samma modell på Elgiganten i Boländerna och samtidigt handla på City Gross.

Väl där upptäckte vi att butikspriset var 350 kronor högre än nätpriset. Efter en omväg via Mediamarkt - där det ex som enligt hemsidan skulle finnas i lager inte fanns - vågade vi oss ut till Netonnets lagershop. För 460 kronor, 340 mindre än hos Elgiganten, fick vi den äntligen.

På City Gross hade de klistrat järnvägsräls på golvet, vilket ledde till att handlandet gick i rekordfart när lilla S. lekte lok.

De flesta pluspoängen försvann dock när spåren slutade rakt bland godishyllorna...

Eftersom vår snabba shoppingtur redan blivit rätt lång, åkte vi vidare till Gunsta och en loppis vi sett skylt om. Där hittade vi ett par ljusstakar för 100 kronor. Lilla S. köpte två leksaksbilar för tio.

Istället för att köra samma väg hem tog vi småvägarna mot 288:an och Jälla och var hemma tre timmar efter vi åkt.

På vägen passerade vi ett fint hus, som hemma visade sig vara Halmbyboda herrgård. Det såg ut som att landsvägen slutade rakt in i deras hus, men den svängde precis innan. Byggt 1888 hade huset samma arkitekt - och färgskala - som Västgöta nation.

Lilla S. blev inbjudan till prästgården att leka när vi passerade, och själva fixade vi lite i trädgården. Bland annat blev måbärshäcken klippt.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar