lördag 6 mars 2010

Tuppen, katten, musen

Det där med sovmorgon på helgen är bara att glömma nuförtiden. Lilla S. har vaknat allt tidigare i veckan - han ska ju egentligen börja på dagis 0715 - och idag bestämde han sig för att gå upp klockan 06. Så det var bara att haka på.

G. skulle äta brunch med några tjejkompisar från jobbet inne i stan, men det var först klockan 12. Det var -17 i morse, så någon pulkatur blev det inte, trots lilla S. tjat. Istället spenderade vi förmiddagen bland annat med att städa, diska och tvätta, innan vi åkte in.

Medan G. smörjde kråset på Gillet åt lilla S. och jag hamburgare på Burger King.

Nu äter han hamburgare som en riktig karl...

...och dippar pommes i ketchup precis som pappa.

Efteråt fördrev vi en halvtimme på bibliotekets barnavdelning medan vi väntade på G. På hemvägen svängde vi förbi bokrean på LundeQ, men kunde konstatera att årets upplaga inte var så mycket att hänga i julgranen. Vi hittade ingenting alls, även om vi nu var 1,5 vecka sena. Vi får nog kika på nätet, även om vi nu håller med i att en bokrea ska besökas, inte surfas till. Istället blev det några böcker på Myrorna - en fantasybok av Brian Jaques ur en serie jag hört ska vara bra, och boken Svensk Maffia jag sneglat på i ett par år.

Lilla S. var vid det laget rätt trött, och somnade på hemvägen. Det var vi också, så vi sov alla en stund i tv-soffan när vi kommit hem. Kvällen avslutades med en dos Melodifestival, där vi kunde konstatera att Annika Lantz och Ebba von Sydows livetwittrande, som sändes på text-tv-sidan 198, återigen gav en extra dimension åt framträdandena.

Jag höll på att glömma - precis innan middagen ringde det på dörren, och en polsk konststuderande dök upp. Hon undrade om vi ville titta på hennes teckningar. Vi fastnade för kattbilden nedan, som blev vår för en hundralapp. Vi satte den så länge i nischen där katternas mat och vatten står - där passade den onekeligen bra...

Imorgon är det Vasaloppet, och vi har laddat upp med vispgrädde till den traditionsenliga chokladen. För en gångs skull behöver nog G. inte släpa upp mig ur sängen till starten klockan 0800 - det ordnar lilla S ;)

/A

P.S. Strålande sol hela dagen, och bara ett par minusgrader när vi kom hem. I stora salen var det bara 3 grader varmt i morse - vi har inte eldat på hela veckan. Efter dagens sol hade det iallafall stigit till drygt 5. Det är bra med stora ljusinsläpp!

1 kommentar:

  1. Heja Heja, snart kan ni vara i stora salen, till midsommar i alla fall.
    Själva så har vi inget element på där vi sover och jag vågar inte kolla vad det är för temp, men jag kan säga att full mundering och extra raggsocker behövs.

    SvaraRadera