lördag 4 juni 2011

Besök och oväntat besök

Idag åkte vi till lilla S. farmor i Knivsta, för att hälsa på och få lite växter från torpet.

Innan vi åkte hemifrån hände dock något spännande. Det var en varm och solig dag, och vi hade ytterdörren öppen. Precis när vi satt och åt lunch utbrast G: "Det står en hund i vårt rum!"

Mycket riktigt. En tax hade svansat in genom dörren och utforskade nyfiket huset. Vi tyckte det såg ut som Brunnby-bonden Tommys Sara. Men hur hade hon kommit hela vägen hit?

Det struntade lilla S. i. Han visade henne glatt huset och sina leksaker. Titta, en grävmaskin!

Jag cyklade upp till Maud, hundra meter bort och frågade. Mycket riktigt, det var Sara. Hon brukade tjuvåka med henne när hon varit och hälsat på Tommy, som för övrigt skulle över till henne på lunch. Så var det mysteriet löst.

Från Knivsta fick vi med oss bakluckan full med växter. Vi passade också på att passera en loppis, som lilla S. farmor redan varit på på förmiddagen. Där fyndade vi några bestick, en tallrik med universitetshuset på (1 krona) och en gammal Ikea-bultbräda. Det sägs att om man har fler än tre saker av något så är man en samlare, så det är väl lilla S. nu.

Farmors loppisfynd åt lilla S. var en plastödla, några små plastdjur och en legobyggsats i miniatyr av ett SAS-plan. Den sista var hans första i vanligt lego istället för duplo, och mycket uppskattad.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar