söndag 12 juni 2011

Sommaravslutning på dagis

I torsdags var det dags för sommaravslutning på dagis - även om det nu håller öppet i några veckor till, för oss som inte har barn som också precis slutat skolan.

Vi har dragits med en envis förkylning, och just den dagen var lilla S. så hängig att det bara var att vända och åka hem igen från dagis på morgonen. Sedan satt vi i tv-soffan - han tittade på tv, och jag jobbade på min bärbara dator.

Lilla S. blev glad vid lunch, för då passerade mormor och morfar, på väg nedåt landet. De hade släp med ett långt bord vi skulle få överta, och skulle frakta hem saker nerifrån också.

Precis när de skulle åka vidare började "check engine"-lampan lysa i morfars Saab. "Uppsök snarast verkstad", stod det i handboken, så vi bytte helt sonika bil. Jag lånade ut vår röda Volvo Rolf, och fick den krassliga Saaben på halsen istället.

Efter en kort middagslur åkte lilla S, G. och jag ändå förbi dagis för att titta på avslutningen.

Barnen sjöng sånger, fröknarna fick blommor, och föräldrarna tittade på.

Efteråt blev det paj, med glass till efterrätt. Lilla S. var piggare, men det var tydligt att han inte orkade springa med i sina kompisars tempo när de drog iväg. Vab på fredagen alltså.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar