måndag 6 juni 2011

Trädgård och Ulva

Det har blivit en del pysslat i trädgården i helgen. Runt kökslanden har vi lagt täckbark - mycket prydligt men inte riktigt färdigt än - och vi har rensat i den gamla rosenbusken bredvid, flyttat en annan ros, grävt ned nyförvärv från Knivsta, en trollhassel vi köpte idag på Bauhaus, och flyttat sten och stock.

Det har verkligen känt som en hel semestervecka, även om vi nu jobbade på klämdags-fredagen, och lilla S. var på dagis från 9 till 15.
I söndags veckohandlade vi, grillade korv i blåsten, och åkte vidare till Ulva och bakluckeloppisen där. Åt lilla S. hittade vi en liten hjullastare och en kranbil.

Efter lite fika satte vi oss vid vattenfallet och plaskade lite innan vi åkte hem.

Övriga loppisfynd - alla för 10 kronor styck - blev en fiskgryta, en gummiklubba, två Mulle Meck-böcker och en 70-talsbok av Bill Peet, "Fina och Fanny på äventyr". Jag växte upp med "Flykten från skogsdungen" och har alltid gillat sättet han ritar på.

Det blev en tur idag igen till Bauhaus, efter mer täckbark och en slangkoppling. Nu har vi vattenslang från källaren! Dock visade det sig att det gamla spruthandtagen vi hade läckte vid kopplingen, så det kom nästan lika mycket vatten åt andra håll än framåt. Lilla S. tog i alla fall jobbet att tvätta bilen på stort allvar.

/A

1 kommentar: