söndag 26 juni 2011

Helg och frisk

G. har kämpat med en envis bihåleinflammation sedan fredagen veckan innan midsommar, och varit hemma och däckad. Till sist fick vi  penicillin utskrivet på vårdcentralen i torsdags, och lagom till helgen gav det effekt. Skönt!

I tisdags var vi också där, på lilla S. treårskontroll. 96,5 cm, 16,4 kilo - vilket innebar att han fortfarande följde sin kurva. Dessutom fick han peka på bilder och berätta var det var, och så fick vi fylla i svar på frågor om hans språkliga utveckling. Pratar han i tresatsmeningar? Ehm, jo, det kan man säga. Leker han rollekar? Ehm, jovars. Rätt mycket.

Det skulle regna hela lördagen, enligt prognosen från yr.no. Det gjorde det inte - så jag hann klippa gräsmattan för andra gången i år innan lunch och eftermiddagens regnskur. Tyvärr hade jag aningen bråttom och backade över smultronschersminen, som just höll på att återhämta sig efter att ha blivit överkörd under vintern. Aschdå, det blev inte mycket kvar.

Idag gick lilla S. och jag ner till bäcken. Det var en djungel därnere.

Det var knappt vatten nog så man kunde nå ner med tårna från stenen. Till sin stora besvikelse fick lilla S. inte kasta i sina nya Blixten-sandaler, som vi köpte i tisdags efter BVC-besöket, i bäcken för att se om de skulle flyta. Madicken var det dåliga inflytandet...

Vi köpte ett nytt munstycket till vattenslangen, och vattnade lite. Vi sådde i köksland nummer två för en vecka sedan, och det börjar redan komma upp ruccola bland annat. Det gångna veckan med regnskurar varje dag var uppenbarligen bra för grobarheten. Potatisplantorna växer för övrigt så det knakar.

Slangen räckte precis runt hörnet till sydsidan av huset, där vi nu fått ut tomat- och chiliplantor med mera i pallkragarna. Hoppas de gillar läget.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar