torsdag 16 juli 2009

Huset utan baksida...

Det finns ett problem med Börjefrid, det finns ingen riktig baksida. När man åker på vägen mot huset så är de första man ser sidan där dubbeldörrarna som leder in mot salen är. Det har varit en körbar infart till huset på den sidan, men det är en relativt lång väg (iaf tillräckligt lång för att vara för lång för att hålla fri från ogräs) och den har inte varit använd på många år.

Istället fortsätter man på vägen utanför huset tills man kommit förbi gaveln och svänger in. Där kan man gå in i den del av huset som är en tillbyggnad från femtiotalet. Det är inte riktigt en köksingång, för man kliver in i det enda som (med lite fantasi) kan kallas hall i hela huset - egentligen är det en relativt smal korridor parallell med trappan upp till övervången. Avsaknaden av en ordentlig hall är den verkliga nackdelen med huset, men någon kreativ lösning har vi nog klurat ut innan vintern och de medföljande ökande mängderna av ytterkläder anländer.

Så det känns inte riktigt som om man går in på baksidan av huset, och eftersom det är den ingången vi använt så har det ju blivit framsidan... Men man vill ju inte kalla entrén med de fina dubbeldörrarna för baksidan heller. Det kommer nog bli så att huset har en framsida och en salssida istället.

/G

(Som vanligt blir bilderna större om man klickar på dem)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar