måndag 20 juli 2009

Pianot har kommit!

Idag har alla stora saker kommit hem till huset. Flyttgubbarna hade med sig pianot från Bålsta och kom till lägenheten och hämtade bäddsoffan, skrivbordet och en stor förvaringshylla från källarförrådet. Dessutom fick de plats med lite andra saker som är för långa att ta med Rolf, däribland en lång bänkskiva från IKEA (egentligen längre än vad vi behöver men det råkade vara en utgående vara och den kortaste varianten var slut) och trappgrindar för att hindra S från att okontrollerat klättra upp och ned. Stora salen börjar bli väldigt full med saker - det är verkligen dags att börja ställa in böcker i bokhyllorna. Flyttgubbarna flyttade också upp linneskåpet till övervåningen, så att vi skulle få plats med pianot i matrummet. Nu börjar matrummet verkligen likna det allrum vi kommer använda det till, vårt akvarium skall in i det rummet också. Fiskarna står just nu kvar i lägenheten och vi planerar flytta dem till helgen.

Men det roligaste idag var att pianot kom, varken A eller jag kan spela - men jag kan klinkande följa noter med höger hand iaf. A kunde klinka fram barnvisor utan noter - han har oanade talanger. Lilla S tyckte det var jätteroligt att klinka han med, så vi har roat oss alla ikväll. Jag kände mig som 12 år igen när jag satt och bläddrade i sångböckerna och tryckte på tangenter... Extra kul var det att pianot för det första var snyggare än jag kom ihåg - och att det var ett piano från "Nylund och son" i Uppsala. De finns fortfarande kvar och vi har gått förbi deras lokal många gånger. Det är väl inte helt stämt just nu, men inte helt katastrofalt ostämt heller (iaf vad vi som inte är speciellt musikaliska kan uttyda). Vi skall ta hit en pianostämmare i sinomtid när vi kommit mer i ordning. För att det skall flyta fram vackra stycken ut pianot får vi dock nog bjuda in någon av våra pianospelande vänner (pianot står här och väntar för den som känner sig kallad).
Vad gäller katterna så är det väl egentligen ingen skillnad, A har åkt två vändor in till stan idag så jag har haft dem skilda åt. Spinn har inget emot Spatt när hon väl märker att det är Spatt. Men det är som om hon ibland inte känner igen honom och hon ser istället den jätteonda mystiska andra katten. Och Spatt är såklart förvirrad. Men vi skall försöka ha dem båda två instängda på övervåningen i natt, för där verkar Spatt bara vara Spatt. Tror nog det hela kommer lösa sig med lite tålamod.

På torsdag kommer alla nya vitvaror och innan dess skall vi fått upp köksskåpen, det börjar verkligen bli ett annat (och mer beboligt) hus.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar